Υλικά:
½ κ φασόλια Λεχόβου
1 ξερή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, αλάτι
2 φ. δάφνη, 5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σιγοβράζουμε τα φασόλια για μιάμιση ώρα περίπου (αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ), προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και την ξερή πιπεριά. Αφού βράσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη και το αλάτι.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα βρασμένα φασόλια, το μίγμα κρεμμυδιού, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Ψήνουμε στο φούρνο για μισή με μία ώρα, στους 2000C μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.
Συνταγή από τον Π. Τζ.,
μαθητή της Ε΄τάξης
Λάχανο «αρμέ»
Υλικά:
1 μέτριο λάχανο τουρσί (αρμέ)
Ελαιόλαδο
Κόκκινο πιπέρι
Νερό
Κόβουμε το λάχανο «αρμέ» σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο. Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι, καθώς το λάχανο έχει αρκετό. Σιγοβράζουμε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου.
Συνταγή από τον Π. Τζ.,
μαθητή της Ε΄τάξης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.